Cykla Österlen

Cykla på Österlen

Cykla på Österlen är något som jag verkligen vill göra i sommar. Det finns ingen bättre plats att cykla än på Österlen med familjen. Det vackra landskapet, den goda maten och det härliga folklivet gör att man blir inspirerad. 

Jag hoppas verkligen att vi kan få till ett besök på Österlen under sommaren!

När man ska ut och cykla finns det vissa saker man behöver tänka på, bland annat:

  • Vad du behöver packa
  • Var de bästa ställena att bo på under resan är
  • De bästa sträckorna att cykla på Österlen
  • Och mycket mer!

Jag har kollat upp lite vad som finns att upptäcka när man cyklar på Österlen och här följer några tips på cykelturer du inte vill missa:

  • Kustvägen från Ystad till Simrishamn
  • Ales Stenar
  • Cykla runt Brantevik
  • Cykla till Kivik och Äppelträdgårdarna
  • De stora Cykellederna på Österlen: Sydostleden, Sydvästleden och Ostarrondellen.
  • Klinten i Sandhammaren

Oavsett vilken cykeltur du väljer så kommer du inte att bli besviken. Österlen har något för alla som gillar att cykla. Sommaren är den perfekta tiden för att upptäcka alla cykelleder och sevärdheter som finns på Österlen. Cykla runt i skogen, längs kusten eller besök någon av de många Österlenska byarna. 

Upplev den magiska känslan av frihet och äventyr när du cyklar på Österlen. Du kommer att få en oförglömlig cykelsemester som du sent kommer att glömma. 

Fint väder och motion gör en cykelsemester till en fullträff.  Cykling är en av de bästa aktiviteterna för familjer, och Österlen har flera cykelleder som ligger perfekt för en sommarsemester. 

Det finns något för alla i familjen när det kommer till att cykla på Österlen. Oavsett om man vill ha en avkopplande tur eller utmanande backar så kan man hitta en led som passar just ens behov. Du kan ta en kortare tur runt Brösarp och Åhus på 20 km. Denna led ger inte bara fina vyer utan även möjligheten att stanna till för en picknick eller ett dopp i havet. Om man vill ha lite mer fart på turen så kan man ta en längre tur som går från Kivik till Simrishamn. Denna turen tar cirka 40 km och är perfekt för den som gillar backar och utmaningar. Denna cykeltur tar dig genom några av Österlens mest kända byar såsom Kivik, Brösarp och Simrishamn. 

Det finns många fördelar med cykelsemester. För det första är det en mycket hälsosam aktivitet. Du får bra motion och samtidigt kommer du ut i naturen och tar in frisk luft. Cykling ger även bra balanserade träningspass då både ben och armar används aktivt.

För det andra är cykelsemester ofta mycket prisvänliga. Du slipper dyra hotellkostnader och kan istället campa eller bo på vandrarhem. Ofta kan du även ta med cykeln gratis på tåget eller bussen vilket gör resan ännu billigare.

Cykelsemester passar bra för alla, oavsett om du är ung eller gammal, motionär eller nybörjare. Det finns möjlighet att anpassa turen efter just dina behov och förutsättningar. Ofta är det även en social aktivitet då man cyklar tillsammans i grupp.

Så om du letar efter ett hälsosamt, prisvärt och roligt sätt att tillbringa din semester så kan cykelsemester vara något för dig!

Som ni kan se finns det många fördelar med cykelsemester.

Jag hittade en sida som säljer cykelpaket på nätet som heter Upplevelsepaket, de har flera olika erbjudanden som verkar bra när man vill cykla på Österlen