DENNA SIDA FLYTTAS OCH FINNS NU OCKSÅ PÅ
www.utforskaskane.se 
där den blir en del tillsammans med skanepacykel.se och paddlaiskane.se
Sidan finns här t o m augusti men uppdateras inte längre
SÅ VÄLKOMNA DIT

De sista 20 åren i mitt 70-åriga liv har handlat mycket om fysiska spektakulära utmaningar som t ex enhjulscykling Haparanda - Ystad 200 mil på 23 dagar, Sveriges längsta triatlon Treriksröset - Smygehuk på 16 dagar, veckolånga löpningar på 50 - 70 mil, baklängesspring, ultror mm. 2018 hade jag som mål efter en tumöroperation i ryggraden att springa tre ultror. Simris Alg Ultra 63 km som klarades av med 3 minuters mariginal. Swedish Alpine Ultra 107 km fick tyvärr ställas in på plats efter att jag fått en hälsensinflammation och så Ultrornas Ultra (i a f för mig): Kullamannen Ultra 161 km där jag tyvärr bara nådde Mölle och 10 mil  (bara är väl fel ord då man springer 10 mil men för de riktiga ultrarävarna är 10 mil bara). Jag var tvungen att bryta efter smärtor i vänster knä men kände mig trots det som en segare, för att klara tio mil som 70-åring tycker jag är bra.   Även i år, 2019  anmälde jag  mig till de tre ultrorna.  Det blev dock tyvärr ingen start i Simris Alg Ultra då jag dagen före start insjuknande i en influensliknande  förkylning med feber som omöjliggjorde springande.  Jag ställde upp i Swedish Alpine Ultra, Nikkaluokta till Abisko 106 km,  den 20 juli och resultatet kan se här.  Jag ska starta i år igen Sveriges absolut tuffaste ultra, Kullamannen Ultra i november som i år är ännu tuffare och längre 174 km. Jag har dock inga som helst funderingar på att klara hela utan kommer jag till Mölle, 115 km så är jag överlycklig. Det viktigaste målet i år var dock inte ultrorna utan att i glädje springa samtliga mil och etapper på Skåneleden, vilket nu är gjort. 

Att springa hela Skåneleden  är en utmaning som inte krävde  viss tid på varje delsträcka, ej heller hade en bestämd sluttid för hela projektet samt var en rolig, trevlig och härlig utmaning. Det gav mig också dubbel glädje, dels för att jag sprang, dels för att jag  fotade  och filmade  samtidigt. Förhoppningsvis kommer mina bilder och filmer att vara till nytta och glädje för andra som vill vandra eller springa delar av eller hela den vackra Skåneleden.  Jag kommer att ha denna sida uppe i några år framåt som ett komplement till Skåneledens förträffliga sida.

Då jag bor i Ystad kom tåg och buss, med den fantastiskt heltäckande Skånetrafiken, att vara mina färdmedel för att nå olika delsträckor på Skåneleden. Jag  har endast övernattat längs leden två nätter i övrigt har jag tagit mig till Skåneleden med Skånetrafiken utom  vid några tillfällen då jag blir körd med bil till leden.  Jag har följt Skåneledens numreringar av etapper med början av etapp 1 osv för varje delled (undantag några leder som är förgreningar på Kust till kustleden).   jag har alltid sprungit  varje etapp i samma riktning som Skåneleden beskriver dem utom etappen Ängelbäcksstrand Båstad som jag sprang tvärtom.