DENNA SIDA FLYTTAS OCH FINNS NU OCKSÅ PÅ
www.utforskaskane.se 
där den blir en del tillsammans med skanepacykel.se och paddlaiskane.se
Sidan finns här t o m augusti men uppdateras inte längre
SÅ VÄLKOMNA DIT

Österlenleden en gång till  i sex dagsetapper maj/juni 2020
I maj och juni 2020 springer jag hela Österlenleden, ca 18 mil igen då jag vill uppleva leden i full grönska. Då jag sprang den förra året 2019 så var det i februari och så klart inget som blommade eller var i grönska.  Nu är dock Skåneleden alltid en given vinnare oavsett om det är höst, vinter, vår eller sommar. 

Jag springer hela Österlenleden i sex dagsetapper den första filmen nedan är från den 22 maj då jag sprang etapp 1 och 2,  Ystad - Löderups Strandbad. Sedan kommer det filmer undan för undan när jag sprungit nya etapper och inte att förglömma:  "Har du sett Skåneleden så har du sett världen!"
Här kommer etapp 3 och 4 av Österlenleden,  Löderups Strandbad - Simrishamn, 30 km, som sprangs den 25 maj i ett underbart majväder och i en fantastisk grönska.  I filmen har jag skrivit etapp 3 Borrby Strandbad - Simrishamn men tryckfelsnisse har varit framme, så det ska så klart vara etapp 4, sorry. Är väl bättre på att springa än att dokumentera men hoppas ändå att jag i alla fall förmedlar lite av den underbara Skåneledsatmosfären.

Den 1 juni, i ett fantastiskt sommarväder som klädde in Österlenleden och etapp 5 och 6, Simrishamn till Brösarp sprang jag de ca 30 kilometerna och bara njöt. Helt underbart, se filmen så förstår ni. Jag slutade etapp 6 vid Torparebron i stället för vid Vantalängan då det är en rundled från Torparebron som går via Vantalängan, Verkasjön, Agusa och tillbaka till Torparebron. En rundslinga som jag springer och dokumenterar nästa gång jag springer.

Den 7 juni i ett perfekt vandrar- och springväder sprang jag Österlencirkeln som är en del av Österlenleden (del av etapp 6, etapp 7, etapp 7A och etapp 7B) Jag sprang den från Torparebron där det finns busshållplats och parkeringsplats. Österlencirkeln är 34 km lång och går över Brösarps Norra backar, längs med Verkaån, förbi Hallamölla (Skånes högsta vattenfall), förbi Alunbruket, över Hörrödsåsen och sist men inte minst  över Drakamöllan. Det är en fantastisk rundslinga och är enligt mig en underbar del av Skåneleden. Mycket värd att vandras eller springas. Bra med övernattningsvindskydd i Vantalängan, vid Alundbruket (Verkasjön) och i Agusa.

Den 9 juni sprang jag från Verkasjön vid Alunbruket till Snogeholmssjön, etapp 8 – 11 (Alunbruket – Heinge – Lövestads åsar – Vitabäck – Snogeholm). Det var en härlig dag på Skåneleden som alltid och det var ganska lätta 37 km med mycket grusvägspring.

Den 12 juni 2020 avslutade jag för andra gången Österlenledens 18 mil med etapp 12 från Snogeholms vindskydd till hotellen i Ystad. Jag har i år liksom förra året sprungit leden i sex dagsetapper. Sammanfattningsfilm om hela Österlenleden kommer.